Posted by on január 3, 2020

Madagaszkáron élő legnagyobb maki fajnak az Indrinek elképesztő hangja van.  Be is teszünk ide majd egy videót, hogy ha nem ismertétek még, akkor tudjátok milyen.

Ezek az indiai lemurák úgy énekelnek akár a bálnák. Nem csoda, hogy ilyen hangszínnel 4 km-ről is teljesen tisztán lehet őket hallani.

Most találkoztam velük előszőr az Andasibe Nemzeti parkban. Sosem gondoltam, hogy ilyen visítozó hangos makik és hogy ilyen nehéz lesz őket lefényképeznem.  A fák legeslegmagasabb pontját kedvelik legjobban, főleg akkor, ha süt a nap.

Nap felé fordulva lehunyt szemmel, ölbe tett kézzel napoznak vagy imádkoznak gondolták régebben a helyiek, akik szent állatuknak tartották egy ideig.

De nem csak ezért érdekesek !

Ez az a makifaj, akit nem tudnak fogságban nevelni……fogságban majdnem olyan makacsok, mint az én törpe  tacskóm. Semmilyen körülmények között nem tudták rávenni őket arra, hogy egyenek.…….inkább éhen halnak. Kutatók belátták, nincs mit tenni. Ezért sehol máshol nem találkozhatunk Indrikkel csak itt Madagaszkár keleti részén lévő 3 nemzeti parkjában.


Posted in: ÉLŐVILÁG