Az ismeretlen észak – Eddy ezt májustól decemberig ajánlja

Javasolt útvoval : Ankarana, Montagne d’Ambre, Tsingy rouges, Antsiranana tengerpart – ideális esetben legalább 10 napos

Nosy Be, a Kincses Sziget – Madagaszkár fő szigetétől északra található szigetcsoportot jelöl. A világ egyik leggyönyörűbb szigetcsoportjáról beszélünk, amelyet a világon mértékadó Tripadvisor 2015-ben a VILÁG LEGSZEBB SZIGETÉNEK választott! 

Nosy Be-t a vizes szerelmeseinek ajánljuk. Ez egy tipikus “vizes” nyaraló desztináció, azoknak ajánljuk, akik szeretik a vízi sportokat, a katamarános, csónakos túrákat, mert a fakultatív programok egy része (különböző szigetek), csak vízi úton közelíthetőek meg!

Nosy Be a könnyű és palackos búvároknak egyaránt óriási élményt jelent, az év bizonyos részeiben még snorkellingezéskor is találkozhatunk tengeri teknősökkel, manta rájákkal, és cetcápákkal!

A beutazáskor Nosy Be repülőterén az útlevél ellenőrzés során 30 EUR ellenében kaphat vízumot az utazó.

Az óceán egész évben nagyon meleg, júliustól októberig 26 fokos. A ciklonok és egyéb klimatikus tényezők miatt április közepétől decemberig a legjobb Nosy Be-re utazni. 

A repülőjegy váráslásakor a következőket ajánljuk a Nosy Be-re utazóknak!

  • az utazást budapesti vagy bécsi indulással (utóbbi reptérről általában olcsóbb a repülőjegy) Ethiopian Airlines légitársasággal javasoljuk, egy átszállással Addis-Abebában
  • Egy Nosy Be szigeteki üdülés az utazás előtt, vagy után bővíthető madagaszkári déli szigettúrával például (+ plusz 6-8 nap), ebben az esetben például Bécs-Antananarivo; Antananrivo- Nosy Be (Air Madagascar); Nosy Be- Bécs útvonalat javasolunk

A sziget mellett érdemes mást is megnézni itt a környéken

Dús, trópusi erdőt, vízeséseket, különböző öblöket, Montagne d’Ambre Nemzeti Parkot, Ankarana nemzeti Park felfedezése:  erdő, tavak, Tsingy, szentelt barlangok…egyszerűen a természet kedvelőknek paradicsoma, egy olyan atipikus állatvilág, mint lemurok, denevérek, óriás pókok és különböző endemikus madarak fajtái talàlhatóak meg.

A « Tsingy Rouges » vagy a « vörös színű karsztképődmény » látogatást is ajánljuk, hiszen ez csak itt, ebben a régióban található.

EGY RÉSZLETES PROGRAM EDDY JAVASLATA ALAPJÁN:

ESZAKI  10 NAPOS TÚRA – MONTAGNE D’AMBRE ÉS  ANKARANA NEMZETI PARK – TSINGY ROUGE –  NOSY-BE SZIGETEN

A program áttekintése:

  • 1. nap: Érkezés Antananarivo-ba
  • 2. nap: Antananarivo –  Antsiranana (repülőút)
  • 3. nap: Antsiranana  (Diego Suarez)
  • 4. nap: Montagne d’Ambre Nemzeti Park
  • 5. nap: Ankarana Nemzeti Park , Tsingy, Vörös Tsingy
  • 6-9. nap: Nosy Be
  • 10. nap: Nosy Be – Adis Abeba / Antananarivo – Bécs / Budapest (repülőút)

1. nap:  Érkezés Antananarivo 

Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak, kultúrák, az állat- és növényvilág változatossága lenyűgöző a szigeten. Endemikus állat- és növényfajok, változatos gasztronómia zebuhúsból készült ételkülönlegességekkel, hagyományőrző kultúra! Utazás, érkezés az ivatoi nemzetközi repülőtérre. A vízum beszerzése, transzfer a szállodába. 

2. nap:  Antananarivo – Antsiranana  (Diego-Suarez) (repülőút)

Reggeli után elindulunk a repülőtérre és utazunk a világ egyik legnagyobb tengeröblénél lévő Diego Suarezbe. Érkezés után ismerkedünk a várossal, a város hangulatával, legjobban gyalog tehetjük ezt meg. Rácsodálkozunk a gyarmati idők épületeire, megnézzük az árusokat, a piacot.

Egy ország gazdasági állapotát, lakóit, leggyorsabban a helyi piacokon lehet megismerni, és a leggyorsabb, legpontosabb képet kapni róla.

3. nap:  Antsiranana (Diego-Suarez)

Diego illetve antsirananai vàros làtogatàsa. A mai napon hajókirándulásra indulunk (indulási időpont dagálytól függően). Elhagyva Antsirananat, Ramena falu felé haladunk. Útközben gyönyörködünk a Cukor süveg – sziget, a Francia hegység masszívumai és baobab fák látványában.

 

Hajóra szállunk és elvitorlázunk, az öböl bejáratánál lévő „Smaragd-tengerhez”. A Smaragd-tenger egy természetes, sekély vizű laguna olyan, mint egy akvárium. A sekély, türkiz színű tenger kiváló lehetőségét kínál, fürdésre, sznorkelezésre.

4. nap:  Montagne d’Ambre Nemzeti Park

Reggeli után indulàs a Montagne d’Ambre Nemzeti Park felé (40km). Egy egész napos túrára megyünk a Montagne d’Ambre Nemzeti Parkba. A vulkáni talajon buja trópusi esőerdő fogad minket. Ez az otthona 7 féle lemur fajnak, 1000 féle növénynek és itt található 5 krátertó és számos vízesés is.  

Ebbe a földi paradicsomba teszünk túrát, felfedezve a különleges növényeket és állatokat, reménykedve, hogy minél többet és különlegesebbet tudunk lencsevégre kapni. 

5. nap:  Montagne d’Ambre – Ankarana Nemzeti Park

Montagne d’Ambre nemzeti Park látogatása helyi vezetővel. Nemcsak őshonos állatokat mint a lemur, kaméleon, békafélék láthatunk e dús  trópusi erdőben, hanem szentelt vízeséseket is.

Ma korán útra kell kelnünk, hogy a mai napi programunkat maradéktalanul teljesítsük. Madagaszkár, legkülönlegesebb helyeit keressük fel a Tsingy-t látogatjuk meg. először a Vörös Tsingyt keressük fel.

A vörös homokkőből bámulatos formákat alakított ki a természet, a vörös különféle árnyalatai még érdekesebbé, látványosabbá teszi a tsingyk világát.

Következő úti célunk a Ankarana Tsingy, ez a második hely, ahol Madagaszkáron létezik ez a karsztformáció, mészkő csúcsok, tűbarlangok, kanyonok és természetesen lemurok, madarak alkotják ezt a különleges világot.

 

6. nap: Ankarana – Ankify – Nosy Be

Reggeli után indulunk Ankify-be. Kakaó, kávé és ylang-ylang ültetvények mellett haladunk el és meg is állunk megismerkedni ezzel a különleges egzotikus növényekkel.

Ankify-ba érkezve, a kikötőben hajóra szállunk és áthajózunk Nosy Be szigetére.

7.8.9. nap:  Nosy Be

Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: ezeket a napokat mindenki kedvének és igényeinek megfelelően alakíthatja, nincs szervezett programunk.

 

Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk a helyben kínált és szervezett tevékenységekből. 

10. nap :   Hazautazás Addisz Abeba vagy Antananarivo érintésével

Ha egy kis időnk még maradt a transzfer előtt, akkor mai nap is szabad program, de érdemes egy kis kirándulásra indulni, katamarános hajókirándulás, sznorkellezés, fürdés és számtalan szervezett programlehetőség lehetőség közül is választhatunk.

Ha a program felkeltette az érdeklődésedet, kérlek vedd fel a kapcsolatot Eddyvel.  

Antsahdy Tours / Eddy Raharolahy

Tel: +261 34 29 490 37 / +261 33 11 746 34

E-mail:  eddy.raharo@moov.mg   / madagaszkarutazas@gmail.com

Megtalálsz bennünket a Facebookon is, és küldhetsz messenger üzenetet is.