Posted by on augusztus 23, 2020

Eredményed:

 

 

Share your score!
Tweet your score!
Következő

#1. Hogy nevezik Madagaszkár fővárosát? ( több helyes válasz is lehetséges )

“A főváros, a kimondhatatlan nevű Antananarivo. Még a helyiek is csak Tanának hívják. Az 1,3 milliós lélekszámú település a Központi Magasföldön, 1280 méter magasságban fekszik, így éghajlata egész kellemes, és a levegője is tiszta lenne, ha a rengeteg régi és lazán karbantartott jármű nem szennyezné. A tanai közlekedés legfőbb jellemzője a dugó: a járművek számának bővülését nem követte az infrastruktúra fejlesztése, ezért reggeli és délutáni csúcsforgalomban nemcsak a belső kerületek dugulnak be menthetetlenül, de a fő be- és kivezető utak is.

Következő

#2. Melyik szín nem szerepel a madagaszkári zászlóban ?

Ő itt Eddy, kezében a madagaszkári zászló egy győztes foci mérkőzés után. 🙂 Hogy miért is fontos “figura” ő ? ……. mert ő az egyetlen malagasy idegenvezető, aki folyékonyan beszél magyarul.

Következő

#3. A „Vary” minden étkezés része Madagaszkáron. De mi is az a Vary?

Következő

#4. Hány etnikai népcsoport létezik Madagaszkáron?

Hivatalosan 18 etnikai népcsoport létezik Madagaszkáron. Egyes kisebb népcsoportok alcsoportoknak tekintik magukat vagy az etnikai csoportokat több részre osztják ezen belül is.

Következő

#5. Isalo Nemzeti Parkban a tájat bizarr sziklaalakzatok formálják. Naplementekor ilyen fényképet készíthetük. De hogy is hívják pontosan ennek a sziklának a nyílását?

Következő

#6. A világ hányadik legnagyobb szigete Madagaszkár ?

Grönland (2 160 000 km2), Új-Guinea (771 900 km2 ), Borneó (734 000 km2 ) után Madagaszkár az 589 500km2-vel a negyedik legnagyobb sziget.

Következő

#7. Madagaszkár Afrika melyik partján fekszik?

Madagaszkár Afrika délkeleti partján található.

Következő

#8. Melyik fűszernövény legnagyobb termelője Madagaszkár?

Következő

#9. Szájkarate helyett - úgy, mint Julien király- mivel fitogtatják erejüket, dominanciájukat egy csoporton belül a gyűrűsfarkú makik?

Ha barátságosan közeledni akarnak a másikhoz farkukat hónuk alá rejtik, így kevésbé érezhető a szaguk. Ha bemutatkoznak, terepszemlét tartanak akkor lengetik, hogy minden arra járó szagminta ismerő tudja, hogy kivel van dolga. Így a verekedéseket legtöbbször elkerülik.

Következő

#10. Mi Madagaszkár hivatalos pénzneme?

Lássuk az eredményt !

 

Posted in: KVÍZ