Posted by on augusztus 23, 2020

Eredményed:

 

 

Share your score!
Tweet your score!
K√∂vetkezŇĎ

#1. A vil√°g h√°nyadik legnagyobb szigete Madagaszk√°r ?

Grönland (2 160 000 km2), Új-Guinea (771 900 km2 ), Borneó (734 000 km2 ) után Madagaszkár az 589 500km2-vel a negyedik legnagyobb sziget.

K√∂vetkezŇĎ

#2. Madagaszk√°r Afrika melyik partj√°n fekszik?

Madagaszkár Afrika délkeleti partján található.

K√∂vetkezŇĎ

#3. Mi Madagaszkár hivatalos pénzneme?

K√∂vetkezŇĎ

#4. Sz√°jkarate helyett - √ļgy, mint Julien kir√°ly- mivel fitogtatj√°k erej√ľket, dominanci√°jukat egy csoporton bel√ľl a gyŇĪrŇĪsfark√ļ makik?

Ha bar√°ts√°gosan k√∂zeledni akarnak a m√°sikhoz farkukat h√≥nuk al√° rejtik, √≠gy kev√©sb√© √©rezhetŇĎ a szaguk. Ha bemutatkoznak, terepszeml√©t tartanak akkor lengetik, hogy minden arra j√°r√≥ szagminta ismerŇĎ tudja, hogy kivel van dolga. √ćgy a vereked√©seket legt√∂bbsz√∂r elker√ľlik.

K√∂vetkezŇĎ

#5. Hogy nevezik Madagaszk√°r fŇĎv√°ros√°t? ( t√∂bb helyes v√°lasz is lehets√©ges )

“A fŇĎv√°ros, a kimondhatatlan nevŇĪ Antananarivo. M√©g a helyiek is csak Tan√°nak h√≠vj√°k. Az 1,3 milli√≥s l√©leksz√°m√ļ telep√ľl√©s a K√∂zponti Magasf√∂ld√∂n, 1280 m√©ter magass√°gban fekszik, √≠gy √©ghajlata eg√©sz kellemes, √©s a levegŇĎje is tiszta lenne, ha a rengeteg r√©gi √©s laz√°n karbantartott j√°rmŇĪ nem szennyezn√©. A tanai k√∂zleked√©s legfŇĎbb jellemzŇĎje a dug√≥: a j√°rmŇĪvek sz√°m√°nak bŇĎv√ľl√©s√©t nem k√∂vette az infrastrukt√ļra fejleszt√©se, ez√©rt reggeli √©s d√©lut√°ni cs√ļcsforgalomban nemcsak a belsŇĎ ker√ľletek dugulnak be menthetetlen√ľl, de a fŇĎ be- √©s kivezetŇĎ utak is.

K√∂vetkezŇĎ

#6. A ‚ÄěVary‚ÄĚ minden √©tkez√©s r√©sze Madagaszk√°ron. De mi is az a Vary?

K√∂vetkezŇĎ

#7. Hány etnikai népcsoport létezik Madagaszkáron?

Hivatalosan 18 etnikai n√©pcsoport l√©tezik Madagaszk√°ron. Egyes kisebb n√©pcsoportok alcsoportoknak tekintik magukat vagy az etnikai csoportokat t√∂bb r√©szre osztj√°k ezen bel√ľl is.

K√∂vetkezŇĎ

#8. Melyik fŇĪszern√∂v√©ny legnagyobb termelŇĎje Madagaszk√°r?

K√∂vetkezŇĎ

#9. Isalo Nemzeti Parkban a t√°jat bizarr sziklaalakzatok form√°lj√°k. Naplementekor ilyen f√©nyk√©pet k√©sz√≠thet√ľk. De hogy is h√≠vj√°k pontosan ennek a szikl√°nak a ny√≠l√°s√°t?

K√∂vetkezŇĎ

#10. Melyik szín nem szerepel a madagaszkári zászlóban ?

Ňź itt Eddy, kez√©ben a madagaszk√°ri z√°szl√≥ egy gyŇĎztes foci m√©rkŇĎz√©s ut√°n. ūüôā Hogy mi√©rt is fontos “figura” ŇĎ ? ……. mert ŇĎ az egyetlen malagasy idegenvezetŇĎ, aki foly√©konyan besz√©l magyarul.

Lássuk az eredményt !

 

Posted in: KV√ćZ