Posted by on december 26, 2019

Madagaszkáron 18 törzs él – természetesen mindegyiknek megvan a saját nyelvjárása.

A 2007. évi alkotmányban továbbra is a madagaszkári nemzeti nyelv, a maláj-polinéz eredetű nyelv, amelyet általában az egész szigeten beszélnek, és állítólag minden madagaszi megérti.

A francia a második hivatalos nyelv, és a jól képzett emberek folyékonyan beszélnek, bár vidéken néha nehéz megtalálni valakit, aki franciául beszél.

Az angol nyelv, bár még mindig ritka, egyre népszerűbb. A kormány 2003-ban egy kísérleti projektet indított az angol nyelv oktatásának bevezetésére a 44 iskola általános iskoláiban, azzal a reménnyel, hogy a projektet országszerte bevezetik. Az angol nyelv előmozdításának motivációja minden bizonnyal az angol nyelvű szomszédos országokkal, mint például Mauritius, a kereskedelmi kapcsolatok javítására tett erőfeszítéseknek és természetesen a külföldi befektetések ösztönzésének köszönhető.

Ezen erőfeszítések ellenére az utazóknak továbbra is keményen kell küzdeniük azért, hogy útjukban megtalálják az angolul beszélő embereket, bár némi szerencsével néha kevés angolul beszélő útmutatót találnak a nemzeti parkokban.

És ami a legfontosabb: Eddy kiválóan beszél magyarul, így nekünk, akik velük tartunk semmi gondunk nem lehet 🙂

Posted in: TÖRTÉNETEK