Nem vagyok fot√≥s, nem ez a munk√°m. Sz√°ll√≠tm√°nyoz√≥ vagyok, nemzetk√∂zi fuvarokat int√©zek Eur√≥p√°ban. Amikor a kisl√°nyom megsz√ľletett, √©s t√ļl sokat voltam otthon, ahogy m√°s anyuk√°knak, nekem is kellett valami hobbi, ami kimozd√≠t otthonr√≥l. Ez lett a fot√≥z√°s. Nem a legolcs√≥bb hobbi, de egy olyan idŇĎt√∂lt√©s, amivel nem csak magamnak tudok boldogs√°got okozni, hanem m√°sok sz√°m√°ra is.

Madagaszk√°ron 2019 okt√≥ber√©ben j√°rtam – √©s azonnal beleszerettem ebbe a vid√©kbe. Nemcsak a t√°j fogott meg, hanem az is, ahogyan az emberek egym√°snak seg√≠tenek. Eddyvel is √≠gy tal√°lkoztam – √©s p√°r nap ut√°n tudtam: n√©lk√ľle aligha boldogultam volna √©s ismerhettem volna meg az orsz√°got. El is hat√°roztam: valamivel √©n is megh√°l√°lom ezt. Ez√©rt sz√ľletett meg ez a blog, hogy egyr√©szt bemutassa az orsz√°got, √©s m√°snak ne kelljen k√ľl√∂nf√©le angol oldalakat b√ļjni heteken √°t az inf√≥k√©rt – m√°sr√©szt Eddy √≠g√©rte, hogy rendszeresen k√ľld majd praktikus inf√≥kat, hogy ha valaki egy√©ni utat tervez az is boldoguljon – s v√©g√ľl √©s nem utols√≥ sorban valahol publik√°lni szerettem volna azt a sok k√©pet, amit a bar√°taimnak m√°r megmutattam.

Legink√°bb embereket √©s √°llatokat szeretek fot√≥zni. Kedvenc k√©peimet a madagaszk√°ri √©lŇĎvil√°gr√≥l itt tal√°lj√°tok, de egy bar√°ts√°g r√©v√©n bepillant√°st nyerhettem a malagaszi mindennapokba is. A fot√≥z√°s mellett van ugyanis egy m√°sik hobbim, ez egy trad√≠cion√°lis jakut sport, a both√ļz√°s. Ma m√°r az IMWF, azaz a Nemzetk√∂zi Both√ļz√≥ Sz√∂vets√©g egyik eln√∂ks√©gi tagja is vagyok, ahol elsŇĎsorban a fot√≥z√°ssal, a versenyek szervez√©s√©vel √©s n√©pszerŇĪs√≠t√©s√©vel foglalkozom – de “√∂r√∂kbe fogadtam” a madagaszk√°ri v√°logatottat, akiket ahol tudom seg√≠tem.

Madagaszk√°ri utaz√°som sor√°n √≠gy vel√ľk is elt√∂lt√∂ttem p√°r napot, az itt tal√°lhat√≥ fot√≥sorozat n√©h√°ny pillanata is errŇĎl √°rulkodik.