Sokan kérdezik, hogy mikor érdemes leginkább utazni Madagaszkárra ?

Egyszerűbb azzal kezdeni, hogy mikor nem.

Január és február a trópusi ciklonok ideje, ilyenkor rettentő nagy esőzések követik egymást. Ezeket nem lehet előre kiszámítani pontosan mikor érkeznek, és azt sem, hogy meddig tartanak. Ilyenkor vannak megközelíthetetlen települések. Persze ha valaki vágyik ilyen kalandra, mi itt vagyunk, de többnyire azt javasoljuk, hogy inkább ettől eltérő időpontot válasszanak.

A többi hónap jellemzően rendben van.

Itt Madagaszkáron két évszak létezik – az egyik esős, a másik a száraz. Az esős november végétől márciusig tart. A száraz pedig ebből következik, hogy márciustól novemberig.

Áprilistól kezdődik az úgynevezett „malagasy tél”, ami valójában azt jelenti, hogy a hőmérséklet 8-25 fokos a fennsíkon és 25-32 fokos a tengerparton. A “malagasy nyár” egy kicsit melegebb, augusztustól a fennsíkon 25-30, míg a tengerparton 28-38 fokos hőmérséklettel találkozunk.

Mindez azt jelenti, hogy itt Madagaszkáron, majdnem az egész évben lehet klasszikus túrákat szervezni, és csak Tőletek függ, merre szeretnétek menni. 

Aki tehát tervez, a legjobb, amit tehet, hogy március eleje és november vége közé időzít, de a legjobb időszak júliustól novemberig, mert ekkor mindig száraz és meleg időszak várja a látogatókat.

Madagaszkár hatalmas ország, ezért az éghajlat nagymértékben változik a földrajzi helyzetétől függően, Eddy segítségetekre lesz ekkor is.