„Feledhetetlen utazás volt ez a számunkra, amit a természet mellett az emberek, a helyiek kedvessége, és Eddy szaktudása tett teljessé. Eddy mindent tud az országáról és nagyon jó érzés volt, hogy a világ másik oldalán is van még olyan ember, aki beszéli a nyelvünket!”

Madagaszkár Eddyvel, kihagyhatatlan élmény, mindenképpen tegyetek fel a bakancslistátokra! Nagyon köszönjük Eddy! Feltétlenül visszamegyünk! ???

Potoczki Katalin & Geri 2019 október

Felejthetetlen 10 napot tölthettem Madagaszkáron, a makik és a baobab-fák birodalmában. A madagaszkári élővilág annyira egyedi, hogy a fellelhető fajok 80%-a csakis ott található meg. Madagaszkár a Föld negyedik legnagyobb szigete és nyugati partja mentén húzódik a világ harmadik legnagyobb korallzátonya, melyet egy kicsit én is érinthettem, bemutatok ebből is egy kis ízelítőt. Az ország felfedezésében egy magyarul nagyon jól beszélő kinti túravezető volt a segítségünkre, akit mindenkinek jó szívvel ajánlok. Kérdésekre szívesen válaszolok! ?

Meggyesi Ibolya – 2019 november 19-28.

“…..Eddyvel jártuk végig a sziget legszebb részeit, kitűnően válogatta össze a programokat, melyek nagyon változatosak voltak. Szerintünk mi mindent végigcsináltunk, ami 3 hétbe belefért és ebben nála kiválóbb partnert elképzelni sem tudunk. Életünk legtartalmasabb nyaralása volt!! Köszönjük!!

Csaba & Petra 2014

2012 októberében jártunk Madagaszkáron. Egy meglepően szelíd és barátságos világot ismerünk meg, ahol a sünnek nem tüskéi vannak, hanem pihéi, és a méteres kígyót nyugodtan tekergethetjük, ha hagyja.(És hagyta!!) Az emberek kedvesek, jól öltözöttek, énekelnek jókedvükben, az utcán. Az emléktárgyak természetes anyagból készült kézműves remekek, és nagyon jókat lehet enni. Olyan hangulatokat élhettünk meg, mint évtizedekkel ezelőtt Erdélyben, vagy Délkelet-Ázsiában, és ami ott már rég eltűnt. Ez Madagaszkáron most még az élő valóság, de ki tudja, meddig

A legcsodálatosabb az egészben, hogy Eddytől nem csak malgas nyelvórákat vehettünk útközben, de olyan érzékeny témákat is átrághattunk, mint a tabuk világa, a titokzatos halottkultusz, vagy a politika. Segítségével a megismerés olyan mélységéig juthattunk el ez alatt a rövid idő alatt, ami Madagaszkárt örökre a szívünkbe zárta.

Profi vezetést kaptunk: a dzsip lehetővé tette, hogy ott és annyit időzzünk, ami a csodák élvezéséhez elegendő volt, legyen az szikla, vízesés, lemur, kaméleon, orchidea, pachypodium, baobaberdő, piac, mangó, kókusztej, alumíniumöntés, selyemszövés, papírmerítés, zebuvásár, búvárkodás, vitorlázás, hegymászás… Ez mind belefért a két hétbe!

Köszönjük!

Hatvany Csaba és Molnár Péter

Kedves Eddy ! Üdvözlünk Magyarországból!

Akkor most megpróbálom tömören összefoglalni azt a sok élményt ami még most is kavarog a fejemben! Először az emberekről:

Mi „ Európaiak” – a Magyarok meg pláne! – csodálattal tapasztaljuk,hogy minimális anyagi birtoklással is nyitottabbak-boldogabbak vagytok. A mosolygó-nevető izmaimat két hét alatt többet használtam mint itthon bármikor.Ahogy közlekedtek türelemmel a sokadalomban keresztül-kasul, kinek éppen merre a legrövidebb… az nem semmi.

Egy szó mint száz: az ilyen tapasztalatok után szentül megfogadom,hogy türelmes-elégedett-vidám-optimista ember maradok ezután! Kb. 2-3 hétig szokott is működni. Csatolással a 1500 képemből 1-2-őt kiválasztok és halvány próbálkozással megpróbálom alátámasztani az elmondottakat…….


…….Ha valaki valóban érintetlen tájra vágyik, sürgősen 1-2 éven belül induljon Madagaszkárra!Már aki nem ragaszkodik minden olyan dologhoz, amit itthon veszi körül. Pl. Az igaz, hogy az utak nem tükör simák, viszont ennek köszönhetően még nem lepték el a turisták áradata – ragaszkodva a megszokott kényelmükhöz…..

……Aki szeret enni az sem fog csalódni, sőt ! Bárhol is ettünk, utcai árusnál vagy étteremben, mindenhol nagyon finom,friss, és a mi árainkhoz képest nagyon-nagyon olcsón, degeszre ehettük magunkat. Két olyan langusztát ettem, úgy elkészítve, hogy bárhol a világon a legelegánsabb éttermekben is megállná a helyét, 4100 Ft-ot fizettem. Hozzáértők nem hazudok!- persze ez sem fog 10-20 évig így maradni.
Eddy kísért végig minket, nem fogsz vele csalódni. A helyi idegenvezetők is nagyon jó emberek

Kovács László és Kovácsné Lenke – 2013. március 31-től április 12-ig

Szia Eddy! Szerencsésen hazaérkeztünk. Köszönjük az együtt töltött 3 hetet. Nagyon jól éreztük magunkat, ez elsősorban köszönhető a legjobb idegenvezetőnek, aki nem volt más, mint Te.? Általad megismertük Madagaszkárt lakóit, élővilágát és földrajzi sokszínűségét. Az általad szervezett utazásokat mindenkinek ajánlani fogom. Szia

Szőcs Mihály – Teréz 2016.