Posted by on március 24, 2020

Ha hinni lehet az interneten fellelhető adatbankoknak, akkor a madagaszkári labdarúgás történetében még alig fordult elő, hogy a madagaszkári labdarugó válogatott európai rivális ellen lépett volna pályára. A nemzeti csapat hivatalos mérkőzésen csak kétszer játszott európai csapat ellen, ám egyszer már majdnem nyert is. Luxemburg ellen ugyanis 91. percben még 3–1-re vezetett, végül csak 3–3-as döntetlent ért el.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint nem hivatalos mérkőzésen még a franciákkal többször is megmérkőzött (a korábbi többszörös világbajnok ellen a papírformát egyszer sem borították fel) de aztán most, hogy megtörtek egy rossz szériát, és nemcsak kijutottak az Afrika Kupára, hanem ott le is tették a névjegyüket, az európai nemzetek számára is érdekessé váltak.

Az első meccsüket szinte napra pontosan 2 éve, 2018. március 24-én Koszovóval játszották, ahol a 47. percben Edog Zeghrova gólja döntötte el a hazaiak javára az összecsapást.A malagasyak legutóbb a luxembourgi Josy Barthel Stadionban játszotta, ahol a hazaiak már a 2. percben vezetést szereztek Vincent Thill szép góljával. A 35. percben az Egyiptomban légióskodó Paulin Voavy egyenlített, két perccel később a francia másodosztályú Clermont Foot 63 csatára, Faneva Ima Andriatsima büntetőből szerzett góljával már a vendégek vezettek 2–1-re.

A 62. percben Carolus Andriamatsinoro is betalált, úgy tűnt, 1–3-ról már nincs visszaút, és meglesz a történelmi siker, azonban a hazaiak nem adták fel. A 91. percben az Apollon Limassol újonca, Vahid Selimovic szépített, a 92. percben a Metz védője, Laurent Jans beállította a 3–3-as végeredményt.


A madagaszkári gólokat itt meg is tudjátok nézni:

Posted in: TÖRTÉNETEK